Emissieloos werken op natuurgebieden

Custa verder verduurzaamd met de waterstofbrandstofcel van HyMove

Van Beers Hoogeloon B.V., HFX Research B.V. en H2 Storage vormen een consortium om een excavator, genaamd Custa, te converteren naar elektrisch en waterstof.

Voor dit project is een 45 kW waterstof brandstofcel systeem nodig om de graafmachine aan te drijven zodat deze aan het werk kan.

Op 5 januari 2022 bracht een van de partners, HFX, een bezoek aan het bedrijf HyMove in Arnhem, waarna alles in een stroomversnelling kwam. HyMove ontwerpt en bouwt waterstofbrandstofcelsystemen van de hoogste kwaliteit, betrouwbaar en veilig voor schone mobiliteit en stationaire vermogensmodules. De perfecte partij dus voor de levering van de brandstofcel.

HyMove was meteen enthousiast en ook de synergie met de andere leden van het consortium gaf hen vertrouwen om deel te nemen aan het project eco-excavator. 

“ Vanuit de branchevereniging is er heel veel belangstelling voor zero-emissie graafmachines. Dit maakt het een interessante markt in de toekomst en past perfect bij onze missie en visie bij te dragen aan een duurzame wereld door schone stroom beschikbaar te stellen” aldus HyMove. 

Met de levering van de waterstofbrandstofcel levert en ondersteunt HyMove de volledige integratie en inbedrijfstelling van het systeem. Levering zal in overleg plaatsvinden, maar de verwachting is over ca. 4-5 maanden.

Over HyMove

HyMove is een bedrijf, opgericht door bevlogen en ervaren mensen. Onze ambitie is om bij te dragen aan een duurzame wereld door schone stroom beschikbaar te maken voor toepassingen die tegenwoordig erg vervuilend zijn. We zijn ervan overtuigd dat waterstof DE energiedrager wordt waarmee off-grid elektriciteit uit duurzame bronnen zal worden opgewekt.

Waterstof wordt de brandstof van de toekomst. HyMove ontwerpt en bouwt waterstofbrandstofcelsystemen van de hoogste kwaliteit, betrouwbaar en veilig voor schone mobiliteit en stationaire vermogensmodules.

We gebruiken onze expertise om waardevolle en innovatieve oplossingen voor groene waterstoftoevoersystemen aan onze klanten te leveren.