Emissieloos werken op natuurgebieden

Eco-excavator Custa – het project

Video afspelen

Vol trots presenteren wij: onze Custa

Tijdens het Zero Emissie-event Ecomobiel presenteren wij vol trots onze Custa. De Custa is een bestaande graafmachine die we ombouwen naar een eco-excavator. Een graafmachine die draait op elektriciteit in de vorm van waterstof.  

De Custa opereert volledig zelfvoorzienend, waarbij een mobiele waterstofopslag- en laadinfrastructuur zorgt voor de optimale waterstoftoevoer, vergelijkbaar met de conventionele brandstoftoevoer. Hiermee willen we laten zien dat bestaande graafmachines opgewaardeerd kunnen worden naar volledig duurzame, zero emissie, (groene) waterstof-aangedreven graafmachines, zonder dat ze hierdoor minder goed werken OF inleveren op continuïteit en productiecapaciteit. 

Van 11-13 oktober 2022 nodigen wij jou graag uit onze unieke zero emissie-graafmachine: Custa, te komen bekijken. Je komt ons tegen op standnummer 06.D081 tijdens het Zero Emissie-event Ecomobiel in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.