Emissieloos werken op natuurgebieden

Accu op maat voor de Custa

Accu op maat voor de Custa

In aanloop naar de verdere ontwikkeling en bouw van de zero-emissie waterstof aangedreven graafmachine, genaamd Custa, is er contact gelegd met Intercel. Intercel levert schone, krachtige en betrouwbare accu’s met de juiste specificaties. Samen met HyMove, de leverancier van de fuelcell-oplossingen, gaat Intercel aan de slag om een customized batterij te ontwikkelen binnen het project Eco-Excavator. Het uitgangspunt is dat deze accu samen met de andere onderdelen efficiënt genoeg is om de Custa te bouwen.

“Intercel combineert haar kennis en ervaring en houdt daarbij exact rekening met de technische vereisten, commerciële belangen en wetgeving.”

Na het eerste contact met Intercel in april 2022 volgde er een afspraak op locatie samen met HFX Research B.V. (één van de investeerders van het Eco-Excavator project). Tijdens dit locatiebezoek zijn de raakvlakken intensief doorgenomen en werd er veel kennis uitgewisseld. Dit leidde tot een stroom aan informatie, waardoor de engineers direct schetsmatig aan de slag konden. Al snel kwam er een ontwerp met de juiste specificaties bovendrijven. Intercel is zeer positief over het ontwerp en de technische mogelijkheden en heeft besloten mee te doen aan het Eco-Excavator project dat door gebruik te maken van groene waterstof als aandrijving met behulp van het batterijpakket enorm bijdraagt aan het verduurzamen van de industrie.

Inmiddels is er een gedegen oplossing gekomen die goed past bij de wensen vanuit het project Eco-Excavator, waarvan Van Beers Hoogeloon B.V., HFX Research en H2Storage het consortium vormen. Intercel gaat een 665,6V accupakket leveren met een energievermogen van 66,56kWh. Het ontwerp is in samenspraak gemaakt, waarbij goed rekening is gehouden met de beschikbare ruimte in de graafmachine.

Kom het ontwerp bekijken van 11-13 oktober 2022 op het Zero Emissie-event Ecomobiel in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch, waar de Custa voor het eerst te zien zal zijn!

Over Intercel

Intercel is sinds 1988 een specialist in het maken en leveren van accuoplossingen voor de industriële (B2B) markt. Dit doen zij voor verschillende toepassingen, zoals elektrische werktuigen en bouwmachines, infra, revalidatie, interne transportmiddelen, bedrijfswageninrichting en carrosseriebouwer, elektrisch vervoer, beveiliging, reinigingsmachines, noodstroominstallaties, energieopslagsystemen (zowel stationair als mobiel) en nog veel meer. 

Vrijwel voor alles wat de behoefte heeft voor een (mobiel) energieopslagsysteem levert Intercel een oplossing. Deze oplossingen kunnen zowel standaard als op maat zijn en variërend van AGM- tot lithiumaccu’s en de bijbehorende laders, omvormers, monitoring, etc. 

Vandaag de dag levert Intercel “Made In Holland” systemen tot 1000V en met een vermogen van boven de 1MWh! Met andere woorden: alle componenten die nodig zijn om het batterijsysteem goed te laten functioneren.