Emissieloos werken op natuurgebieden

Certificering Waterstofvoertuigen Technicus

Certificering Waterstofvoertuigen Technicus

Deze week zijn meerdere personen van het project Eco-Excavator en medewerkers van de bedrijven H2Storage, HFX Research, Girotec en Van Beers Hoogeloon getraind en gecertificeerd als Waterstofvoertuigen Technicus.

De training, verzorgd door RAP Clean Vehicle Technology, werd afgesloten met een examen. Alle kandidaten zijn geslaagd, Van harte gefeliciteerd!

De trainingen Waterstofvoertuigen Basis en Waterstofvoertuigen Technicus geven de deelnemers uitgebreide kennis van de componenten en het volledige waterstofsysteem zoals dat wordt toegepast in voertuigen, on-road, off-road en non-road. Tevens wordt er aandacht besteed aan veiligheid, regelgeving, werkplaatsinrichting, infrastructuur en werkvoorschriften. Naast de theorie bestaat de training ook uit een praktijkgedeelte.

Voor het project Eco-Excavator, met het doel het succesvol ontwikkelen van een modulaire aandrijf- en energiebesparingsmodule om graafmachines te kunnen opwaarderen naar een duurzame zero-emissie (groene) waterstof aangedreven graafmachine, passende kennis. Met deze kennis en de certificering zijn de deelnemers voorbereid op de toekomst met betrekking tot de ontwikkeling, bouw en het onderhoud van waterstofvoertuigen en -machines.